Om Maies
Filosofi
Hvorfor kaldes hjemmesiden maies? Maies betyder på græsk jordemoder. Filosofien bag begrebet, ordet er kommet af, er som følger: Filosoffen Sokrates fra det antikke grækenland kom dengang med en ny tilgang til samtalen med medmennesker. Denne filosofi blev kendt som den maieutiske metode. Begrebet maieutik er græsk og betyder jordemoderkunst eller fødselshjælp. Sokrates tanke var at hjælpe medmennesker med at føde egne tanker, ved at stille de mest præcise spørgsmål, for her igennem at motivere refleksion og eftertanke hos modtageren. Den maieutiske metode har således fokus på personen og dennes situation.
Dette er grundprincippet i Maies tilgang til samarbejdet mellem jordemoder og parret. Jordemødres mest synlige arbejde er at modtage barnet ved fødslen. Men et lige så vigtigt arbejde er kontakten til kommende mødre og fædre og forberedelse til jeres nye situation som familie. Hos Maies er det ønsket, at dig og din partner i samarbejde med mig, finder de svar I søger og får den hjælp I har brug for, for at føle jer forberedt. Maies er blevet til fordi alle har krav på en enestående oplevelse, når de skal være forældre. Den skal ikke forstyrres af frygt på grund af uvidenhed eller usikkerhed på grund af manglende tryghed.
Professionelt perspektiv
Som jordemoder arbejder man meget selvstændigt og ens person bliver hurtigt en stor del af den professionelle jordemoder. Vi synes det er vigtigt for den gode kontakt at være oprigtig og tillidsfuld.
Vi arbejder professionelt og benytter de måleinstrumenter, der er til rådighed som supplement til vores hænder og vores sanser for at sikre dig en god og sikker graviditet. Visse alternative metoder ser vi som uundværlige redskaber, da det meste medicin kan være problematisk i graviditeten. Her kan akupunktur være særdeles godt.
Vi lægger stor vægt på det psykologiske aspekt i forbindelse med graviditet, fødsel og barsel. Det hænger utvisteligt sammen. Som jordemoder ligger vi stor vægt på faderens rolle. Han kan nemt komme til at føle sig glemt eller overflødig i denne periode og det er vigtigt at I sammen finder jeres roller, så I kan støtte hinanden undervejs.
Hos Maies tilbyder vi primært øvelser for gravide med fødselsforberende emner undervejs i varmtvandsbassin, men hjælper gerne alle videre enten ved selv at svare eller undersøge dig eller at sætte dig i kontakt med en af vores jordemødre.
Cellaviva
Vi samarbejder med stamcellebanken, Cellaviva. Som jordemødre har vi stor erfaring på næsten alle områder indenfor vores fag og ikke mindst med opsamling af stamceller. Vi brænder for at udbrede kendskabet til muligheden for opbevaring af stamceller ved dit barns fødsel, da vi ser stamcelleforskningen som en revolution alle gravide i Danmark skal have mulighed for at tage stilling til. Jordemoder Henirette Madsen er en af de ansvarshavende jordemødrene i Cellaviva Danmark og vil måske være den jordemoder, der kommer ud til din fødsel, hvis du skal have opsamlet stamceller ved dit barns fødsel.
Læs mere om stamceller på www.cellaviva.dk og på den uafhængige side; https://parentsguidecordblood.org/en
Jordemoder Henirette Madsen
Stifter af Maies
Biografi
Jeg er født og vokset op på Bornholm, men kunne allerede som teenager ikke vente med at komme til hovedstaden og udforske denne helt anderledes del af vores land. Her har jeg været siden og bor sammen med min mand Jac og vores to børn, Chilie på 17 år (hun er lige nu på efterskole) og Lui på 12 år.
Med mine 44 år har jeg opnået meget forskellig livserfaring fra alle de mange ting, jeg har fundet på at fordrive tiden med. Jeg troede jeg ville være læge, og læste medicin i et par år, men fandt her ud af at jeg ønskede at blive jordemoder. Jeg blev i 2008 uddannet jordemoder og det har vist sig at være det være det helt rette for mig.
Jeg nyder mit fag i mange af dets facetter. Min erfaring er efterhånden fordelt på rigtig mange områder indenfor mit fag. Jeg har, bl.a. 8 års erfaring som jordemoder på et stort Hospital og 4 års erfaring fra en privat fertilitetsklinik.
Jeg har også stor erfaring med stamceller fra navlesnoren og arbejder som ansvarshavende jordemoder i stamcellebanken Cellaviva, hvor der arbejdes med opsamling, nedfrysning og opbevaring af stamceller fra navlesnoren, når et barn er født.
Erfaring fra Herlev Hospital
Jordemoder Henriette har 8 års erfaring som jordemoder på Herlev Hospital. Jeg har arbejdet i blandede vagter på alle tider af døgnet. Erfaringen fra fødegangen og i fødemodtagelsen hvor arbejdet er meget akut og spændende har gjort, at jeg har lært mit fag at kende på en meget alsidig og uforudsigelig måde. Jeg har også haft jordemoder konsultation og fødselsforberedelse i en årrække. Herudover har jeg været på scanningsafdelingen i et år, hvor jeg primært blev oplært og arbejdede med nakkefoldsscanninger, tidlige graviditeter, vægtscanninger mm. Jeg er således i kontakt med gravide og fødende på alle stadier af deres graviditet og under fødslen.
Herlev Hospital er et spædbarnsvenligt hospital som betyder, at man er fokuseret på en hel masse tiltag i forhold til en vellykket amning. Herfra har jeg derfor stor viden om tiden efter fødslen, både i forhold til amning, mors samt barnets tilstand. Da der er flere og flere, der bliver sendt hjem fra fødegangen ambulant er det en vigtig del af vores job, da det er her den lille ny familie bliver rustet til den nye situation.
Se billeder fra mit arbejde på Herlev Hospital
Erfaring fra Gynækologisk Klinik
Jeg har flere års erfaring fra arbejdet som fertilitetsjordemoder fra Gynækologisk Klinik i Tåstrup. Jeg afløser stadig ind imellem når der er behov og det lader sig gøre for mine øvrige aktiviteter. Erfaringen herfra er primært fra scanninger (primært tidligt i graviditeten), fertilitetsbehandling, jordemoderkonsultationer mm.
Det var fantastisk at kunne være med til at hjælpe par til at blive en familie ved at arbejde med mit fag i skabelsens øjeblik.